Чи ви знаєте, що шовковиця, окрім того, що смачна, ще й зменшує ймовірність атеросклерозу? Розповідаємо, чим корисні літні ягоди – шовковиця, вишні та черешні.
Шовковиця
🔹 Вона багата на клітковину і менш калорійна, ніж яблучний сік чи молоко. Клітковина необхідна, зокрема при споживанні солодкого – так рівень цукру не зростатиме стрімко.
🔹 Чорна і червона шовковиця багаті на поліфеноли (http://bit.ly/2QSDn0n). Вони потрібні для здоров’я судин та захисту наших власних молекул від пошкодження вільними радикалами.
🔹 Шовковиця нормалізує ліпідний профіль крові та зменшує ймовірність атеросклерозу. Щоб відчути результат, слід принаймні 6 тижнів їсти по 45 грамів шовковиці (http://bit.ly/2QSDn0n)
🔹 У шовковиці багато заліза та калію і вітамінів С, К та Е (http://bit.ly/2My10x2, http://bit.ly/2XrAR3P)
Вишні та черешні
🔸 Запобігають деформації кісткової тканини в дітей з ожирінням (http://bit.ly/2WuuaSb)
🔸 Вишні завдяки антоціанам мають протизапальну дію і можуть зменшувати больовий синдром (http://bit.ly/2K27QZu)
🔸 Вишні покращують стан людей із остеоартритом, зменшують оксидативний стрес і запалення, знижують тиск і сприяють відновленню м’язів (http://bit.ly/2XsGBKC)
🔸 Вишні та черешні завдяки високому вмісту мелатоніну покращують сон (http://bit.ly/2WQorpe)
Кілька корисних порад:
✔ Після фруктів варто прополоскати рота водою, щоб змити кислоту.
✔ Краще сушити чи заморожувати ягоди. А ось варення чи наливки — не найкращий спосіб переробки ягід та фруктів.
Докладніше: https://bit.ly/31Z2dkk