Черешня є однією з найулюбленіших сезонних ягід

Соковита, м’ясиста з приємним кисло-солодким смаком. Здається, ніби кожна ягідка переповнена енергією сонця, а численні вітаміни одразу підіймають настрій та зменшують відчуття голоду. Корисні властивості зберігаються  як у свіжих, так і у заморожених і в’ялених ягодах.

СКІЛЬКИ МОЖНА ЇСТИ ЧЕРЕШНІ 

Незважаючи на низьку калорійність ягоди – 50 ккал на 100 г, не радимо зловживати її кількістю в денному раціоні.

Щоб не мати проблем із животом, краще споживати  не більше 300 г черешні за один раз. Денна норма цієї ягоди в раціоні не повинна перевищувати 1 кг.

Слід пам’ятати, що для нормального травлення черешню не треба споживати одразу після основного прийому їжі. Оптимальний інтервал становить – 30 хв.

Користь черешні для серця

Черешня багата антоціанами – пігментами, які знижують артеріальний тиск і знижують ризик інсульту. А калій в складі черешні регулює кров’яний тиск, знижує рівень поганого холестерину і ризик появи гіпертонії.

Користь черешні для міцного сну

Ягоди черешні багаті мелатоніном. Цей гормон допомагає регулювати біоритми людини і покращує сон. Людям з безсонням і тривожним сном буде корисно з’їсти жменю ягід на ніч. Також черешню корисно їсти при зміні часових поясів.

Користь черешні для шкіри

Антиоксиданти в складі ягід уповільнюють процес старіння шкіри і значно покращують її зовнішній вигляд. Вітамін А, яким також багата черешня, підтримує і відновлює тканини шкіри. 

Користь черешні для травлення

Черешня містить дуже багато клітковини, завдяки чому нормалізує роботу травної системи і знижує рівень холестерину. Одна невелика жменю ягід задовольняє чверть добової норми клітковини.

Користь черешні для мозку

У черешні міститься багато глюкози, яка бадьорить нас і покращує настрій. Це натуральна і низькокалорійна заміна приторних десертів. Антоціани в складі черешні покращують пам’ять і стимулюють роботу мозку. Особливо корисні темні ягоди, адже в них багато антоціанів. А поліфенол в складі черешні уповільнює старіння мозку.

Користь черешні для м’язів

У складі черешні багато калію, який зменшує м’язові болі і судоми. Тому черешня корисна після інтенсивного тренування. Також ягоду рекомендується вживати людям, які страждають від ревматизму, артриту і подагрі через саліцилову кислоти в складі ягід, яка знеболює м’язи.

Насолоджуйтеся соковитими ягідками, але знайте міру!

Previous Article
Next Article